Uitnodiging 24 september: opening ontmoetingsruimte & welzijnsmarkt

Op 24 september wordt de ontmoetingsruimte officieel geopend door Wethouder van de Ven. Daarnaast wordt een informatieve Welzijnsmarkt georganiseerd. De toegang is gratis, je bent van harte welkom!

Bekijk hier de folder inclusier het programma: ZCR folder welzijnsmarkt

Waarom een welzijnsmarkt?

Door de nieuwe wetgeving is er veel veranderd in de zorg. De nadruk ligt op de eigen kracht van mensen en hun netwerk. Er zijn nieuwe voorzieningen waarvan mensen gebruik kunnen maken en oude mogelijkheden zijn vervallen. Omdat veel mensen niet weten bij welke instantie ze voor hulp terecht kunnen en niet weten wat professionals en vrijwilligersorganisaties te bieden hebben organiseert de zorgcoöperatie een welzijnsmarkt. Hier worden al je vragen beantwoord.

Welke organisaties doen er mee?

Deelnemers zijn Ons Welzijn, Stichting Beter Lezen en Schrijven, Stichting Niet Aangeboren Hersenletsel, Blink (hulp voor mensen met een beperking), de KBO en De Zonnebloem.

Wat is er nog meer te doen?

  • Doe een fitheidstest bij Fysiotherapiepraktijk De Schaafdries
  • Doe mee met ouderenfitness bij Que Rico.
  • Bekijk foto’s over Ravenstein en zijn inwoners in de jaren 60 in de Nestor, georganiseerd door de Heemkundekring
  • Alle werkgroepen van de Zorgcoöperatie zijn aanwezig om je informatie te geven over hun activiteiten, onder genot van een kopje koffie en iets lekkers.
  • Een lezing door zorgmakelaar Erica van Schijndel, die informeert over wat er mogelijk is aan formele hulp, hoe je dat regelt en waar je moet zijn.

Graag tot 24 september!