Persberichten april 2017

Zorgcoöperatie Ravenstein gaat 3e jaar in: “Het gevoel er toe te doen”

Op 5 april was de 2e jaarvergadering van de Zorgcoöperatie Ravenstein.

“Lid worden omdat je helpt, lid worden om geholpen  te worden”, was de openingszin van voorzitter Andre Megens, al voegde hij er onmiddellijk aan toe dat je niet per se lid hóeft te zijn om geholpen te worden.

Ruim 65 leden waren aanwezig. Behalve dat er door Jelle Massink, de penningmeester, uit de doeken werd gedaan hoe de financiële situatie is van de Zorgcoöperatie, was er aandacht voor de goede en ontroerende ervaringen van de coördinatoren van Vervoer, Klussen, Boodschappen en Ontmoeten. Vragen als “kan ik naar de tandarts gebracht worden”, “zou je de bloembakken voor me willen vullen”, “zouden jullie mijn wekelijkse boodschappen willen doen” worden met plezier beantwoord door de vele vrijwilligers. De coördinator van Ontmoeten maakte melding van de nieuwe ontmoetingsruimte in de Voorburgt, waar op openingstijden altijd de koffie klaar staat. Even komt ook het Project Ontmoeten thuis aan de orde waarmee gestreefd wordt om mensen, die niet kunnen of durven komen, thuis op te zoeken. Duidelijk is ook dat er grenzen zijn aan wat de Zorgcoöperatie kan bieden en waar professionals aan zet zijn, iets dat soms lastig is voor vrijwilligers met hart voor de hulpvrager.

Twee mensen werden in de bloemetjes gezet: Bernadien Smit, bestuurslid en een van de initiatiefnemers van de Zorgcoöperatie en Rini Arts, coördinator van Boodschappen. Beiden kregen een warm applaus voor hun tomeloze inzet. Rini stopt en Bernadien  neemt de taak van Rini over.

Wie denkt dat zo’n avond alleen is voor de serieuze zaken, heeft het mis. Een tweetal verluchtigende bijdragen completeerden de avond. Allereerst Martin Jan van Mourik, die op humoristische wijze de verschillende aspecten van misbruik van wilsonbekwaamheid aan de orde stelde. Daarbij doelde hij op hoe mensen in een afhankelijke positie geld kwijt kunnen raken aan zich als goedwillend opstellende helpers.

Als laatste sprak Theo van Duren een column uit over de hype van biologisch vlees en de strijd tegen de plofkip: “voedsel dat deugt is niet lekker, voedsel dat niet deugt is wel lekker”, was de eindconclusie, die in de lijn ligt van zijn rol als Voorzitter van het Wereld Natuurbestrijdingsfront.

Een nuttige en gezellige avond!

 

Persbericht

Zaterdag 13 mei: Klussendag van Zorgcoöperatie Ravenstein

Zorgcoöperatie Ravenstein heeft een klussenploeg van 24 leden. Zij voeren graag huis- tuin-keuken-computer en verstelklussen uit voor ieder dat even niet zelf geklaard krijgt.

Op zaterdag 13 mei staat de voltallige ploeg van zorgcoöperatie Ravenstein, onder leiding van coördinator Wim Kuipers,  klaar om jouw klussen op te knappen.

24 mannen en vrouwen  staan te trappelen om aan de slag te gaan. Alle klussen kunnen worden aangevraagd, in huis, tuin, aan kleding, of aan de computer en wat je verder nog kunt verzinnen. Je hoeft niet eens lid te zijn van de zorgcoöperatie. Natuurlijk willen ze wel dat je lid wordt, maar dat is niet verplicht.

Wie het eerst komt, die het eerst maalt: Dus als je er snel bij bent om je klus te melden, dan sta je bovenaan de lijst. Ben je wat later met je aanvraag: geen nood: ook na 13 mei werkt  Wim Kuijpers  met zijn ploeg vrolijk door.

Meld je klus dus bij Wim Kuijpers: 0486-411135

Voor meer informatie: kijk op de website www.zorgcooperatieravenstein.nl

Persbericht

Zorgcooperatie Ravenstein draait proef in een nieuwe ontmoetingsruimte.

De ontmoetingsruimte van zorgcoöperatie Ravenstein is verhuisd. Het gaat om een proef van drie maanden. Gedurende deze maanden neemt het bestuur een definitief besluit: terug naar de oude plek of blijven op de nieuwe locatie?

De verhuizing naar de ontmoetingsruimte in de Voorburcht krijgt veel enthousiast reacties van bezoekers en gastheren en -vrouwen. De ruimte is licht en ruim, er zijn goede rolstoelvoorzieningen en er is een heerlijk terras.

De ruimte is voorzien van een grote centrale tafel, maar er is ook een zitje. Je kunt je dus terugtrekken in een hoekje uit de grote groep. Sfeer en ambiance lijken goed aan te slaan, naast de vertrouwde gasten zijn er veel nieuwe gezichten.

Nieuwsgierig? Kom vooral binnen! De ontmoetingsruimte is geopende op maandag, woensdag, vrijdag en zondagmiddag van 14.00 – 16.00 uur. Adres: De Voorburcht, Kasteelseplaats. Voor meer informatie: www.zorgcooperatieravenstein.nl