Persbericht – 25 september 2017

Opening Nieuwe ontmoetingsruimte Zorgcoöperatie Ravenstein en Welzijnsmarkt

Wethouder Annemieke van de Ven opende op 24 september de nieuwe ontmoetingsruimte van  zorgcoöperatie Ravenstein in de Voorburcht aan de Kasteelseplaats. De wethouder had lovende woorden voor de zorgcoöperaties in de gemeente Oss. Vrijwillige inzet is noodzakelijk om het welzijn voor de bewoners te bevorderen en zorgcoöperaties spelen daarin een belangrijke rol. Het deed de wethouder dan ook zichtbaar genoegen dat er voor de opening en de welzijnsmarkt zo veel belangstellenden waren. Na de opening bezocht de wethouder met de ook aanwezige duo-fiets enkele van de activiteiten.

Ter introductie van de wethouder had ook voorzitter van de zorgcoöperatie André Megens zijn waardering uitgesproken voor de vele actieve leden. Zonder hen is het onmogelijk om de activiteiten van de coöperatie uit te voeren en een welzijnsmarkt als deze te organiseren.

Op het zonovergoten terras van de ontmoetingsruimte werd de opening afgesloten door de “Vrolijke Vrollie”. Deze dames gaven een concert dat besloten werd met het samen zingen van enkele Nederlandstalige klassiekers.

Vervolgens trokken de vele bezoekers door het stadje, waar op allerlei plaatsen organisaties op het gebied van welzijn en gezondheid zich presenteerden. Onder hen ook de coördinatoren vervoer, boodschappen, klussen en ontmoeten van de zorgcoöperatie. Zij  kregen enthousiaste reacties. Nieuwe leden werden ingeschreven, klussen afgesproken en vervoersproblemen opgelost. Het terras en de ontmoetingsruimte werden de hele middag druk bezocht. De welzijnsmarkt werd afgesloten met een lezing van mantelzorgmakelaar Erica van Schijndel.

Iedereen, lid of geen lid, is welkom in de nieuwe ontmoetingsruimte van de zorgcoöperatie, die geopend is op zondag-, maandag-, woensdag- en vrijdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Meer informatie: www.zorgcooperatieravenstein.nl en facebook.