Nieuwsbrief november 2016

Artikel De klussendienst: een gouden team!

Via Wim Kuipers, coördinator van de klussendienst worden we voor een interview in de Nieuwsbrief op het spoor gezet van Harrie van Dijk, een van de vele “klussers”. Wim is trots op “zijn” klussenteam, bijna allemaal VUT-ters of gepensioneerden, die graag wat doen voor de medemens, handig zijn en vaak snel op een vraag kunnen inspelen. Dat we juist Harrie spreken is puur toeval: hij heeft het laatst aangevraagde klusje geklaard: een buitenlamp met sensor gerepareerd bij Gerdien van Loosdrecht.

klussen-okt-2016

Harrie heeft zich aangemeld als klusser, natuurlijk óók omdat hij tijd had na een druk werkzaam leven, maar eveneens omdat hij merkte hoe vaak er in huis iets kapot gaat: een kraan die lekt, een deurklink die los zit. “Als mensen dan niet technisch zijn aangelegd, dan moet dus een ander gevraagd worden”, vertelt hij. Zo is ook Gerdien heel tevreden over Harrie: “Ik had een dure buitenlamp, waarvan ik dacht dat de peer kapot was, maar dat bleek niet het probleem”. Gerdien, een actieve, vitale 65-jarige pensionado was zelf al aan het uitzoeken geweest hoe dit op te lossen, maar kwam er niet uit. “Ik belde de Zorgcoöperatie en al dezelfde dag stond Harrie op de stoep”. Het fijne van Harrie was, dat hij meedacht met haar, niet onmiddellijk in was voor het kopen van een nieuwe lamp en het afdanken van de oude. “Met veel geduld en kennis van zaken vond hij wat er aan de hand was en bedacht een creatieve oplossing”.

Harrie: “Het klussenteam bestaat uit een grote groep mensen, die allen hun eigen vaardigheden hebben en ik heb van oorsprong elektrotechniek gestudeerd, dat is mijn specialiteit. Hoewel…mijn eerste klus was het maken van een met hedera begroeide schutting waar de staanders van op instorten stonden”.

“Er moest dus iets bedacht worden om niet de hele schutting af te hoeven breken” Harrie vertelt dan: “ik vind het leuk om dan creatieve oplossingen te bedenken en dat is gelukt: op alle staanders heb ik stalen strips gezet, waardoor het geheel weer staat als een huis”. Hij geniet van het bedenken van een oplossing en van het feit dat mensen zo tevreden en blij zijn.

Gerdien voegt daar aan toe: “Het was ook heel prettig, het is aangenaam om in gesprek te raken over de loop van elkaars leven”. Vanuit Gerdien is er de aanmoediging: aarzel niet, bel het klussenteam, het is plezierig, handig én gezellig.

klussen

Meer weten over hoe het klussenteam ú verder kan helpen? Lees verder