Coördinatoren

Tineke Brouwer
profiel Tineke Brouwer_1Is coördinator Ontmoeten en is actief als vrijwilliger in de Wellen in Oss en op school in Ravenstein. Tineke gaat graag met mensen om, zowel door in gesprek te gaan als door samen activiteiten te ondernemen.

 

 

 

 

Henk van der Giessen
profiel Henk van der Giessen_1_11Is coördinator Boodschappen en is geboren in het westen en in 1980 met zijn gezin in Ravenstein komen wonen. Hij heeft een slagvaardige instelling, wil graag meedoen aan de zorg coöperatie. “We laten ons niet klein krijgen!”, aldus Henk.

 

 

 

Wim Kuijpers
Profiel Wim Kuijpers_1Is coördinator Klussen, is sinds de zomer van 2020 met pre-pensioen

Voor de zorgcoöperatie gaat hij graag aan de slag omdat het hem erg veel voldoening geeft om voor anderen klussen op te knappen.
Vooral als mensen zelf een beperking ondervinden waardoor het niet lukt, dan staat Wim graag klaar. Hij kan dan ook bijna niet wachten tot de eerste klus geklaard kan worden.


Willie Peters

Profiel Willie Peters_1Is coördinator Ontmoeten, woont hier sinds 1980, hij was 43 jaar werkzaam in het basisonderwijs, eerst als leraar later als directeur.
Hij heeft zich altijd ingezet voor Jeugdwerk Ravenstein. Willy houdt van organiseren en  is vooral een gezelligheidsdier. Niet zo heel handig, zegt hij zelf en autorijden vindt hij niet leuk. Mensen ontmoeten en het gezellig maken, dat is Willy zijn drijfveer om zich als coördinator in te zetten.

 

Bernardien Smit
profiel Bernardien Smit_1_1Is coördinator Boodschappen. Heel lang hing boven mijn werkplek een klein tegeltje waarop stond:  Het lijkt simpel en dat is het ook. Daar geloof ik oprecht in. Soms kun je met een relatief kleine persoonlijke bijdrage bij een ander iets groots teweeg brengen.  Ook als je denkt dat je er niet toe doet. Daar hoef je geen professional voor te zijn, ieder mens heeft zo zijn eigen ervarings-gereedschap.
Veel mensen in mijn omgeving reageren angstig op alle veranderingen in de zorg. Krijg ik straks nog wel voldoende hulp als ik van familie en vrienden afhankelijk wordt? Ik snap dat heel goed, mantelzorg is niet altijd mogelijk en kent ook zijn grenzen. Toch ben ik hoopvol.  Ik word warm van zoveel mensen die bij ons hebben aangegeven iets voor een ander te kunnen betekenen. Ik word warm wanneer mensen na afloop van een bijeenkomst zeggen; Wat goed dit schept nu echt een gevoel van saamhorigheid, dat hebben we nodig.
Dat is wat me juist motiveert, mensen het gevoel geven dat ze erbij horen. Je bent niet alleen, kijk maar, je doet er toe.  Zo moeilijk kan dat toch niet zijn.

Marcel Verwoert
profiel Marcel Verwoert_1_1Is coördinator Vervoer. Hij moest om gezondheidsredenen zijn werk bij de politie opgeven. Hij was politieman in hart en nieren en werkte in verschillende functies met passie aan een veiliger samenleving. Nu dat niet meer lukt, wil Marcel zijn steentje bijdragen aan de coöperatie.  Zijn drijfveer “In een steeds meer op geld, “het ik” en de prestatie gerichte maatschappij, is het hoog tijd dat we elkaar zorg en aandacht geven”. Marcel regelt het vervoer voor leden, die dat nodig hebben en is ook met regelmaat als gastheer in “De Voorburcht” te vinden.